Vicepremierul slovac: "Rusia va trebui să plătească pentru reconstrucția Ucrainei"

85
Vicepremierul slovac:

Articole de la același autor

După ce războiul din Ucraina se va sfârşi, agresorul va trebui să plătească pentru reconstrucţia acestei ţări, a declarat joi, la Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU), vicepremierul Slovaciei, Veronika Remisova. Ea a adăugat însă că, pe termen lung, va fi necesară reintegrarea Rusiei în comunitatea naţiunilor, ca să nu ajungă precum Coreea de Nord, izolată, singură.

„Agresorul va trebui să plătească pentru reconstrucţie la sfârşit, pentru că agresorul a distrus oraşe, naţiuni, vieţi şi va trebui să plătească pentru pagubele provocate”, a spus Remisova în timpul unei conferinţe de presă, scrie Agerpres.


Participând la New York la o reuniune la nivel înalt a Adunării Generale a Naţiunilor Unite pentru punerea în aplicare a unei noi agende urbane, Veronika Remisova, care este şi ministrul investiţiilor, dezvoltării regionale şi informatizării, a precizat că ţara sa aduce şi va continua să aducă un ajutor financiar consecvent Ucrainei.


„Noi ajutăm Ucraina nu doar cu arme, pentru ca ea să se poată apăra, ci şi cu ajutor umanitar şi cu bani. Noi o facem în calitate de Slovacia, noi o facem în calitate de membru al UE. Şi noi o vom face când războiul se va opri”, a adăugat vicepremierul slovac.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8238 secunde