Vicepreședinta Bundestagului, amenințată cu moartea

185
Vicepreședinta Bundestagului, amenințată cu moartea - petrapaudielinkewahlparty2013der-1426491324.jpg

Articole recomandate

Vicepreședinta Bundestagului (Camera inferioară a parlamentului german), Petra Pau, a cerut duminică o mai mare protecție pentru reprezentanții clasei politice după ce a primit amenințări cu moartea și s-a confruntat cu proteste în fața locuinței sale din partea militanților extremei drepte ca urmare a faptului că-și exprimase sprijinul pentru primirea de refugiați la Berlin, informează EFE.


Pau, deputată din partea partidului de stânga Die Linke, a declarat pentru Bild am Sonntag că i se pare normal ca cei care nu împărtășesc opiniile sale politice să protesteze în fața biroului, nu în fața casei sale, și cere să se garanteze respectarea vieții private. "Statul trebuie să garanteze, fie la Tröglitz, la Berlin sau în orice alt loc", a spus ea, făcând referire la demisia recentă a unui primar hărțuit de militanți de extremă dreapta.

Primarul din Tröglitz, localitate cu circa 2.700 de locuitori din estul Germaniei, și-a dat demisia săptămâna trecută după ce a fost hărțuit de militanți de extremă dreapta ca urmare a propunerii sale de a oferi găzduire în localitate unui grup de refugiați. După cum a explicat chiar el, primarul a luat decizia după ce partidul de extremă dreapta NPD a convocat un miting în fața casei sale. El a spus că a decis să demisioneze pentru a-și proteja soția și copiii și pentru că s-a simțit lăsat singur.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4035 secunde