Vicepreședintele Maduro preia puterea în Venezuela

134
Vicepreședintele Maduro preia puterea în Venezuela - maduro-1362660551.jpg
 După moartea președintelui venezuelean Hugo Chávez, vicepreședintele Nicolas Maduro preia frâiele puterii pentru a asigura viitorul chavismului, au scris, ieri, cele mai importante cotidiene spaniole. Cu imagini din Venezuela, unde mii de oameni îl veghează pe Chávez și i-au condus sicriul până la Academia Militară, presa spaniolă observă că adepții acestuia se agață de putere, îndepărtează orice fel de opoziție, iar armata îi sprijină. 

Maduro preia puterea pentru a încerca să asigure viitorul chavismului, remarcă El Pais, după ce vicepreședintele venezuelean a ajuns la conducerea țării până la organizarea alegerilor. Cotidianul spaniol mai arată și că, oricare ar fi succesorul lui Chávez, el se va confrunta cu o economie aflată într-o criză profundă. 

Cotidianul El Mundo consideră că vegherea lui Hugo Chávez este primul act al campaniei electorale. De asemenea, acesta observă că în Cuba începe o perioadă de nesiguranță, în urma pierderii unui aliat vital, în vreme ce în Venezuela, Henrique Capriles a anunțat că va conduce din nou opoziția. 

Chavismul se predă cultului personalității, arată cotidianul ABC cum se caracterizează situația, după moartea lui Hugo Chávez. În plus, mai scrie cotidianul citat, Maduro l-a îndepărtat deja pe președintele Parlamentului, Diosdado Cabello - care ar fi trebuit să asigure președinția interimară - pentru a controla Venezuela. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3128 secunde