Video VIDEO. "Orașul abandonat": Împrejurimile centralei nucleare de la Cernobîl, filmate pentru prima dată cu o dronă

605
VIDEO.

Articole recomandate

O roată de bâlci înghețată, vegetație contaminată și vopseaua scorojită de pe pereții unei piscine sunt imagini reprezentative pentru orașul devastat, în urmă cu aproape 30 de ani, de unul din cele mai mari dezastre nucleare civile. Orașul Prîpeat, din Ucraina, ce adăpostea odinioară 50.000 de oameni, se află la câțiva kilometri de centrala de la Cernobîl, care a explodat în 1986, notează dailymail.co.uk.

O dronă operată de realizatorul Danny Cooke a surprins nivelul de degradare survolând întinderea pustie. "Cernobîl este unul din cele mai interesante și periculoase locuri în care am fost. Dezastrul nuclear, petrecut în 1986, la un an după ce m-am născut, a afectat foarte mulți oameni, inclusiv familia mea, care locuia în Italia", declară Cooke.

"Nu-mi pot imagina cât de înspăimântător trebuie să fi fost pentru localnicii evacuați", adaugă realizatorul. Cercetătorii sunt divizați în privința numărului exact de victime ale exploziei, care a eliberat un nivel de radioactivitate de 400 de ori mai mare decât cel produs de bomba atomică de la Hiroshima.


Articolul integral AICI


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5528 secunde