Viktor Orban se arată încrezător că Rusia şi SUA se vor înţelege asupra securităţii europene

73
Viktor Orban se arată încrezător că Rusia şi SUA se vor înţelege asupra securităţii europene - viktor-1643816294.jpg

Articole recomandate

Premierul ungar Viktor Orban a apreciat, după întâlnirea la Moscova cu omologul său rus Vladimir Putin, că este posibil un acord asupra securităţii europene între Rusia, de o parte, şi SUA şi NATO de cealaltă parte, în pofida divergenţelor semnificative, informează agenţia Reuters, consultată de Agerpres.

„M-am convins că divergenţele de poziţii existente pot fi surmontate şi este posibil să se semneze un acord care să garanteze pacea, să garanteze securitatea Rusiei şi să fie de asemenea acceptabil pentru statele membre ale NATO”, a declarat Orban, la conferinţa de presă desfăşurată după discuţia cu Putin, întâlnire care a durat aproape cinci ore.

Premierul ungar, care a descris vizita sa la Moscova drept o „misiune de pace”, şi-a manifestat speranţa că discuţiile ce vor urma în zilele şi săptămânile următoare vor conduce în final la un acord.

Tensiunile s-au intensificat în ultimele săptămâni, după ce Rusia a masat la frontiera ucraineană peste o sută de mii de soldaţi şi armament greu, Occidentul temându-se astfel că Rusia ar plănui o invazie, intenţii negate de responsabilii ruşi. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.551 secunde