Viktor Orban spune că se așteaptă la un val mai mare de refugiați ucraineni de săptămâna viitoare

109
Viktor Orban spune că se așteaptă la un val mai mare de refugiați ucraineni de săptămâna viitoare - orbanrefugiati-1647543807.jpg
Ungaria se așteaptă la un val mai mare de refugiați ucraineni săptămâna viitoare, a spus prim-ministrul Viktor Orban într-un mesaj video pe Facebook, joi.

Premierul ungar, care a vizitat, miercuri seara, punctul de frontieră Csengersima dintre Ungaria şi România (Petea), a precizat că săptămâna viitoare vor fi mobilizaţi mai mulţi grăniceri pentru a gestiona numărul sporit de refugiaţi.

Viktor Orban, al cărui mandat va fi în joc la apropiatele alegeri legislative din 3 aprilie, a făcut aceste remarci într-un context în care intrările de refugiaţi ucraineni în Ungaria au scăzut substanţial săptămâna trecută.

Premierul ungar a menţionat în mesajul video, citat de agenţia MTI, că Ungaria a primit până acum 429.000 de refugiaţi şi că războiul nu se linişteşte, ci se extinde, iar motivul pentru care este de aşteptat un flux mai mare de refugiaţi este că oamenii sunt nevoiţi acum să fugă direct de război.

„Suntem mândri că Ungaria a reuşit până acum să aibă grijă de fiecare refugiat, iar în următoarele trei zile vom organiza operaţiunea pentru săptămâna viitoare aşa încât să putem continua să-i ajutăm pe toţi cei care au nevoie”, a spus Viktor Orban.

Consilierul pentru securitate al premierului ungar, Gyorgy Bakondi, a estimat miercuri pentru canalul public M1 că în Ungaria ar putea veni în total până la 900.000 de refugiaţi.Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2862 secunde