Virusul Zika a băgat spaima în organizatorii Jocurilor Olimpice de la Rio

91
Virusul Zika  a băgat spaima în organizatorii Jocurilor Olimpice  de la Rio - virusulzikasijoriodejaneiro-1464610970.jpg

Articole recomandate

Ministerul brazilian al Sănătății și Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro au refuzat să ia în considerare o amânare sau o anulare a evenimentului sportiv prevăzut pentru luna august. 150 de experți în sănătate au cerut cel puțin amânarea Jocurilor Olimpice pe fondul riscurilor reprezentate de virusul Zika.

Ministerul brazilian al Sănătății reia argumentele Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) potrivit cărora luna august este cea în care sunt cei mai puțini țânțari Aedes Aesgypti, vectori ai virusurilor dengue, Zika și chikungunya, se arată într-un comunicat citat de AFP, scrie Agerpres.

În februarie, directoarea generală a Organizației Mondiale a Sănătății, Margareth Chan, a declarat la Rio de Janeiro că oamenii nu trebuie să se îngrijoreze pentru că în luna august numărul țânțarilor este minim.

Comitetul organizator al Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro 2016 a transmis că respectă poziția experților, dar urmează recomandările OMS, care nu vede deloc riscuri, relatează cotidianul O Globo.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5746 secunde