Vladimir Putin admite că Rusia suportă pierderi din lipsa prieteniei cu Ucraina

201
Vladimir Putin admite că Rusia suportă pierderi din lipsa prieteniei cu Ucraina - vladimir-1582491995.jpg

Articole recomandate

Cooperarea ruso-ucraineană irită numeroase țări deoarece le creează un concurent global, consideră președintele rus Vladimir Putin într-un amplu interviu acordat agenției de presă TASS în cadrul proiectului intitulat "20 de întrebări pentru Vladimir Putin", în care s-a referit în special la Ucraina.


"Orice integrare între Rusia și Ucraina împreună cu capacitățile și avantajele lor competitive ar însemna apariția unui rival global atât pentru Europa, cât și pentru lume. Nimeni nu vrea acest lucru. De aceea, vor face orice pentru a ne separa", a afirmat Putin, abținându-se să nominalizeze tarile pe care le are în vedere.


Vladimir Putin a declarat că totuși nu își pierde speranța de a ajunge la un acord cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski privind îmbunătățirea relațiilor dintre cele două țări.


"Există întotdeauna speranță", a exclamat el, remarcând cu toate acestea anumite schimbări în poziția omologului său ucrainean. "Din păcate, Zelenski a venit de la Paris (de la summitul în format Normandia - Franța, Rusia, Ucraina și Rusia - din 9 decembrie 2019) și a început să vorbească despre necesitatea revizuirii acordurilor de la Minsk. Acest lucru ridică întrebări", a subliniat Putin.


Rusia și Ucraina au multe lucruri în comun, a subliniat el, recunoscând că există și unele falii cu siguranță. Putin a admis că Rusia suportă pierderi din cauza lipsei de prietenie cu Ucraina.


"Am mai spus asta și o mai spun o odată, cred că noi suntem același popor. Nu știu dacă lor (ucrainenilor) le place sau nu asta, dar dacă te uiți real la lucruri, tocmai asta este situația", a spus Putin, subliniind: "Multe lucruri ne despart, dar nu trebuie să uităm de legăturile care ne unesc. De asemenea, ar trebui să evităm să distrugem ceea ce avem".


Șeful statului rus a abordat și problema bisericii în acest interviu, afirmând că, înainte de sciziune, Biserica Ortodoxă Ucraineană subordonată Patriarhiei ruse era complet independentă de Moscova. Biserica Ortodoxă a Ucrainei autocefală a apărut în decembrie 2018, punând capăt la mai bine de trei secole de atașare a Bisercii ucrainene de Biserica Ortodoxă Rusă. Acest divorț s-a produs după ce Rusia a anexat Crimeea în 2014, iar liderii de la Kiev au acuzat că bisericile subordonate Moscovei i-ar sprijini pe separatiștii proruși din estul Ucrainei.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3236 secunde