Vladimir Putin declară că, în 2021, a apărat interesele ruse „în mod ferm”

165
Vladimir Putin declară că, în 2021, a apărat interesele ruse „în mod ferm” - vladimir-1641136858.jpg

Articole recomandate

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că a apărat „în mod ferm” interesele Rusiei în 2021, an marcat de o degradare evidentă a relaţiilor cu SUA, informează agenţia AFP, consultată de Agerpres.

„Am apărat în mod ferm şi constant interesele noastre naţionale, securitatea ţării noastre şi a cetăţenilor noştri”, a declarat Putin în alocuţiunea televizată tradiţională retransmisă în fiecare an pe 31 decembrie, la miezul nopţii, în Rusia.

Afirmaţiile şefului statului rus au loc la o zi după o convorbire telefonică cu omologul său american Joe Biden, într-un context tensionat legat de Ucraina. Kievul şi Occidentul acuză Rusia că a concentrat trupe la frontiera cu Ucraina şi că pregăteşte o eventuală invazie, ceea ce Moscova dezminte.

Preşedintele rus s-a referit şi la criza sanitară legată de Covid-19, Rusia fiind una dintre ţările cel mai grav afectate din lume. 


„Această boală perfidă a costat zeci de mii de vieţi. Aş dori să transmit sincerele mele condoleanţe tuturor celor care şi-au pierdut rude şi persoane apropiate.

Ne-am confruntat cu provocări colosale, dar am învăţat să trăim în aceste condiţii dure şi să facem faţă unor sarcini dificile”, a spus preşedintele rus. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7479 secunde