Vladimir Putin doreşte ca Rusia şi Coreea de Nord să îşi extindă relaţiile bilaterale

103
Vladimir Putin doreşte ca Rusia şi Coreea de Nord să îşi extindă relaţiile bilaterale - vladimir-1660568094.jpg

Articole recomandate

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a transmis liderului nord-coreean Kim Jong Un că cele două ţări îşi vor extinde relaţiile bilaterale cuprinzătoare şi constructive prin eforturi comune, a informat luni, 15 august, presa de stat de la Phenian, transmite agenţia Reuters, consultată de Agerpres.

Într-o scrisoare adresată liderului Kim Jong Un cu ocazia sărbătoririi zilei eliberării Coreei de Nord, preşedintele Vladimir Putin a spus că legături bilaterale mai strânse ar fi în interesul ambelor ţări şi ar contribui la consolidarea securităţii şi a stabilităţii în peninsula coreeană şi în regiunea Asiei de Nord-Est, conform informaţiilor difuzate de agenţia nord-coreeană de presă KCNA.

De asemenea, liderul nord-coreean i-a trimis o scrisoare preşedintelui rus în care îi spune că prietenia ruso-coreeană a fost creată în cel de-al Doilea Război Mondial odată cu victoria asupra Japoniei, care ocupase peninsula coreeană.

„Cooperarea strategică şi tactică, sprijinul şi solidaritatea dintre cele două ţări au atins de atunci un nou nivel în eforturile comune de a se opune ameninţărilor şi provocărilor din partea forţelor militare ostile”, a transmis Kim prin scrisoarea sa. KCNA nu a identificat care ar fi aceste forţe ostile, dar, de obicei, acest termen se referă la Statele Unite şi aliaţii săi.

Kim Jong Un a prezis că această cooperare va creşte pe baza unui acord semnat în 2019, când s-a întâlnit cu preşedintele Putin.
 

Coreea de Nord a recunoscut în iulie drept state independente cele două republici separatiste din estul Ucrainei susţinute de Rusia, iar oficialii au luat în discuţie perspectiva ca muncitori nord-coreeni să fie trimişi în aceste zone pentru a ajuta în domeniul construcţiilor sau ca forţă de muncă în alte sectoare.

Ucraina, care rezistă unei invazii ruse descrise de Moscova drept operaţiune militară specială, a rupt imediat relaţiile cu regimul de la Phenian după această recunoaştere.

XXX

Prioritatea Rusiei a fost probabil, săptămâna trecută, să reorienteze unităţi pentru a-şi consolida campania în sudul Ucrainei, informează serviciile de informaţii militare britanice într-o postare pe Twitter.

Ucraina şi Rusia s-au acuzat reciproc de bombardarea complexului centralei nucleare de la Zaporojie, din sudul Ucrainei. Rusia a ocupat centrala anterior în acest an.

Forţele susţinute de Rusia ale aşa-numitei Republici Populare Doneţk au continuat să încerce să pătrundă la nord de oraşul Doneţk, potrivit sursei citate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4242 secunde