Vladimir Putin, învestit pentru a patra oară în funcția de președinte al Rusiei

150
Vladimir Putin, învestit pentru a patra oară în funcția de președinte al Rusiei - putin-1525694459.jpg

Articole recomandate

Vladimir Putin, în vârstă de 65 de ani, a fost învestit, ieri, pentru a patra oară în funcția de președinte al Rusiei, după ce a câștigat alegerile prezidențiale din luna martie cu peste 75% din voturi, informează site-ul postului BBC. Ceremonia de învestire a lui Putin a avut loc la Kremlin.


Vladimir Putin a dominat scena politică din Rusia din ultimii 18 ani, fie că a ocupat funcția de președinte sau pe cea de prim-ministru, fiind comparat de către oponenții săi cu vechii țari ai Rusiei.


Fost ofițer KGB și fost director al FSB, Putin a ajuns președinte al Rusiei după atacurile teroriste din 1999 din Moscova. În acest fel, foști ofițeri ai serviciilor de securitate ruse au preluat controlul politic și au distrus perspectivele democrației reprezentative.
În cadrul campaniei electorale, Putin a promis că va înjumătăți numărul cetățenilor care trăiesc în sărăcie, acum de 20 de milioane, și că va majora cu 50% PIB-ul până la mijlocul următorului deceniu. De asemenea, Putin a promis creșteri salariale și consolidarea poziției internaționale a Rusiei.


Vladimir Putin urmează să transmită Dumei de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, o propunere pentru postul de prim-ministru.


În cursul weekend-ului trecut, peste 1.600 de persoane au fost reținute, în mai multe orașe din Rusia, în timpul protestelor față de politicile președintelui Vladimir Putin. Protestele s-au desfășurat sub sloganul "Putin nu este țarul nostru!".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7792 secunde