Vladimir Putin participă la exercițiile Vostok-2022 din Extremul Orient rus

87
Vladimir Putin participă la exercițiile Vostok-2022 din Extremul Orient rus - putindeplasare-1662485700.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a deplasat marţi la manevrele militare de mare anvergură la care participă mai multe ţări aliate, printre care şi China, în Extremul Orient rus, a transmis purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenţiile ruse de presă, potrivit AFP.

Putin a ajuns la terenul de antrenament militar de la Serghievski, unul din locurile acestor exerciţii, numite Vostok-2022 (Orient-2022), a spus Peskov.

Manevrele ar urma să dureze până la 7 septembrie şi survin în contextul în care Moscova desfăşoară din februarie o ofensivă masivă în Ucraina.

„Este în desfăşurare o reuniune cu uşile închise cu ministrul Apărării, Serghei Şoigu, şi şeful Statului Major, Valeri Gherasimov”, a precizat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, adăugând că Putin va asista la faza finală a exerciţiilor după această reuniune.

Exerciţiile Vostok-2022 au început joia trecută prin manevre cu avioane de luptă, deplasări de unităţi de luptă antiaeriene şi simulări de deminare în Marea Japoniei, conform Ministerului rus al Apărării.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6319 secunde