Vladimir Putin: Rusia nu se va dezarma în mod unilateral

1491
1
Vladimir Putin: Rusia nu se va dezarma în mod unilateral - putin-1330125088.jpg
Rusia nu se va dezarma 'în mod unilateral', pe plan nuclear, a declarat vineri premierul rus, Vladimir Putin, care a explicat că este vorba de o 'obligație față de omenire' în scopul de a menține echilibrul de forțe și de a evita conflicte majore, informează AFP.

'Obiectivul nostru național și obligația noastră față de omenire este de a păstra un echilibru al forțelor strategice și al capacității lor', a spus Vladimir Putin în cursul unei vizite la un centru de cercetări nucleare, la Sarov (560 kilometri est de Moscova).

Potrivit premierului rus, acest lucru 'este foarte important deoarece, după Al Doilea Război Mondial, acest echilibru (...) a asigurat absența conflictelor mondiale'. 'Din nefericire, există multe conflicte regionale în ultima vreme iar numărul lor crește', a mai spus premierul.

Vladimir Putin, candidat și favorit pentru alegerile prezidențiale din 4 martie din Rusia, a promis într-un articol publicat luni o reînarmare 'fără precedent' a Rusiei, pe care o consideră indispensabilă din cauza politicii SUA și a NATO.

Comentează știrea

admirator
26 februarie 2012
foarte bine!

Asta inseamna ca Rusia va saraci, in mod unilateral... "Asteptam cu interes, cel de-al XIV-lea Congres..."

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3384 secunde