Vladimir Putin: „Rusia şi China nu creează o alianţă militară”

207
Vladimir Putin: „Rusia şi China nu creează o alianţă militară” - 1-1679899834.jpg
Rusia şi China nu creează o alianţă militară şi nu ascund nimic în termeni de cooperare militară, a declarat preşedintele rus Vladimir Putin, într-un interviu pentru televiziunea naţională rusă, relatează agenţia Reuters, consultată de Agerpres.

Putin şi preşedintele chinez Xi Jinping şi-au declarat prietenia şi s-au angajat să dezvolte legături mai strânse în cadrul unui summit de la Moscova de la începutul săptămânii, în contextul în care Rusia face eforturi să avanseze în ceea ce a numit „operaţiunea militară specială” din Ucraina.

„Nu creăm nicio alianţă militară cu China. Da, cooperăm în sfera interacţiunii tehnico-militare. Nu ascundem acest lucru. Totul este transparent, nimic nu este secret”, a declarat Vladimir Putin.

În remarcile sale televizate, preşedintele rus a respins sugestiile că aprofundarea relaţiilor cu Beijingul în domenii precum energie şi cel financiar înseamnă că Rusia devine prea dependentă de China, afirmând că acestea sunt opiniile „oamenilor invidioşi”.

„Timp de decenii, mulţi au vrut să întoarcă China împotriva Uniunii Sovietice şi a Rusiei, şi invers. Înţelegem lumea în care trăim. Apreciem cu adevărat relaţiile noastre reciproce şi nivelul la care au ajuns în ultimii ani”, a spus Putin.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3406 secunde