Vladimir Putin şi Xi Jinping vor lua parte la summitul G20 din Bali

169
Vladimir Putin şi Xi Jinping vor lua parte la summitul G20 din Bali - putinxi-1660914539.jpg

Articole de la același autor

Preşedinţii Rusiei, Vladimir Putin, şi Chinei, Xi Jinping, sunt amândoi aşteptaţi să ia parte la summitul G20 din insula Bali, în noiembrie, potrivit preşedintelui Indoneziei, Joko Widodo, citat vineri de DPA.

„Xi Jinping va veni. Preşedintele Putin mi-a spus de asemenea că va veni”, a declarat Widodo pentru Bloomberg, într-un interviu publicat vineri.

Indonezia deţine în prezent preşedinţia G20. Widodo l-a invitat pe Putin, dar Kremlinul nu a confirmat până acum planurile liderului rus.

Bloomberg nu a putut obţine iniţial confirmarea planurilor legate de participarea lui Putin şi a lui Xi din surse ruse şi chineze.

Participarea lui Putin la summit este considerată problematică în Occident, pe fondul invaziei Ucrainei de către Rusia, şi mai multe ţări au exprimat îndoieli legate de venirea lor dacă Putin ar lua parte personal. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost și el invitat.

China se confruntă, de asemenea, cu tensiuni crescute cu SUA, exacerbate de vizita recentă a preşedintei Camerei Reprezentanţilor americane, Nancy Pelosi, în Taiwan, urmată de o delegaţie a Congresului SUA în vizită la Taipei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6998 secunde