Volodimir Zelenski, aşteptat la summit-ul UE de la Bruxelles

243
Volodimir Zelenski, aşteptat la summit-ul UE de la Bruxelles - 1-1675757524.jpg

Articole recomandate

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost invitat să participe la un viitor summit al Celor 27, a anunţat Barend Leyts, un purtător de cuvânt al preşedintelui Consiliului European, Charles Michel, fără a da alte detalii, relatează agenţia AFP, consultată de Agerpres.

„Charles Michel l-a invitat pe Volodimir Zelenski să participe personal la un viitor summit UE. Din motive de securitate, nu vor fi dezvăluite informaţii suplimentare”, a indicat Barend Leyts.

Cu toate acestea, mai multe surse europene au indicat o posibilă vizită a preşedintelui Zelenski la Bruxelles, joi, 9 februarie, cu ocazia unui summit al şefilor de stat şi de guvern din UE.

Dacă va fi confirmată, ar fi prima vizită a preşedintelui ucrainean în capitala UE de la începutul ofensivei militare ruse împotriva ţării sale, la 24 februarie 2022.

Zelenski ar putea interveni personal în faţa eurodeputaţilor. O sursă din Parlamentul European a anunţat „probabilitatea ca joi, 9 februarie, să aibă loc o sesiune plenară extraordinară în prezenţa lui Volodimir Zelenski”. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4901 secunde