Volodimir Zelenski cere din nou Poloniei tancuri şi avioane de luptă

78
Volodimir Zelenski cere din nou Poloniei tancuri şi avioane de luptă - zelenskicere-1648390117.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a îndemnat din nou Polonia să-i trimită tancuri şi avioane de luptă, pentru a ajuta Kievul să lupte împotriva invaziei ruse asupra ţării sale, informează duminică dpa.

Într-o conferinţă de presă cu omologul său polonez Andrzej Duda, Zelenski a atenţionat că dacă forţele armate ucrainene nu vor fi susţinute cu avioane de luptă şi tancuri, armata rusă ar putea deveni mai târziu o ameninţare la adresa ţărilor vecine, membre ale NATO.

„Dacă partenerii Ucrainei nu vor ajuta Kievul în acest fel, există un risc ridicat ca armata rusă să devină o ameninţare nu doar pentru teritoriile vecinilor noştri - Polonia, Slovacia, Ungaria, România şi statele baltice - cu şi o ameninţare militară directă generală”, a spus Zelenski sâmbătă seara târziu, potrivit site-ului Preşedinţiei ucrainene, relatează Agerpres.

Şi atunci frontierele şi oraşele vecinilor noştri vor fi ameninţate de ruşi, a atenţionat Zelenski.

Un plan al Poloniei de a trimite avioane de luptă în Ucraina via o bază americană din Germania pare să fi fost abandonat după obiecţii ale SUA, în pofida rugăminţilor ucrainene. Washingtonul se teme că astfel de măsuri ar putea duce la o confruntare directă între forţele NATO şi armata rusă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3337 secunde