Volodimir Zelenski: "Donbasul este complet distrus. Acolo e iadul"

196
Volodimir Zelenski:
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus în mesajul de vineri noapte că satul Desna a fost lovit de rachete ruseşti joi și că mai mulți oameni au fost uciși. El a afirmat că Donbasul este complet distrus: „E iadul și nu e o exagerare”.

Desna se află la aproximativ 60 de kilometri de graniţa cu Belarus.

„Atacurile ruseşti asupra regiunii Cernigău, în special atacul teribil asupra Desnei, au dus la mulţi morţi”, a spus Zelensky citat de CNN.


„Sunt atacuri constante asupra regiunii Odesa, asupra oraşelor din centrul Ucrainei, Donbasul este complet distrus. Este o încercare deliberată şi criminală de a ucide cât mai mulţi ucraineni cu putinţă”, a afirmat el.

Forţele armate ale Ucrainei continuă să avanseze în eliberarea regiunii Harkov, conform lui Zelenski.

„În Donbas, ocupanţii încearcă să crească presiunea. E iadul, şi nu este o exagerare. Bombardamentul brutal şi absolut fără sens de la Severodoneţk. Au fost 12 morţi şi zeci de răniţi într-o singură zi. Bombardarea şi atacarea altor oraşe, loviturile aeriene şi cu rachete ale armatei ruse - toate acestea nu sunt doar lupte în timpul războiului. Aceasta este o încercare deliberată şi criminală de a ucide cât mai mulţi ucraineni. Acesta este ceea ce va demonstra genocidul asupra poporului ucrainean şi pentru care ocupanţii vor fi cu siguranţă aduşi în faţa justiţiei”, a adăugat el.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.331 secunde