Volodimir Zelenski l-a pus pe Vladimir Putin pe lista sancțiunilor

169
Volodimir Zelenski l-a pus pe Vladimir Putin pe lista sancțiunilor - zelenskiputin-1654885443.jpg

Articole de la același autor

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat un decret care impune sancțiuni împotriva a 35 de oficiali ruși de rang înalt, inclusiv a președintelui rus Vladimir Putin, relatează The Guardian.

Sancțiunile blochează bunuri și proprietăți ale oficialilor aflați pe listă, îi împiedică să-și retragă capitalul din Ucraina și le interzice intrarea pe teritoriul Ucrainei.

Alte persoane aflate pe lista sancțiunilor sunt purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, prim-ministrul rus Mihail Mișustin, ministrul rus al apărării Serghei Șoigu, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, și ministrul rus de externe Serghei Lavrov.

Vladimir Putin și fiicele sale sunt și pe lista sancțiunilor impuse de Occident, din cauza invaziei ruse din Ucraina.

Războiul se prelungește, iar după mai bine de 100 de zile de la debutul invaziei, cele mai grele lupte se dau pentru cucerirea orașului Severodonețk. Forțele ucrainene au pierdut teren acolo, în urma unui bombardament rusesc. Cea mai mare parte a orașului este din nou în mâinile Rusiei și nu mai este posibilă evacuarea civililor încă blocați acolo, spune guvernatorul local. Ucrainenii mai controlează doar periferia, inclusiv zona industrială.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5653 secunde