Volodimir Zelenski: "Rusia folosește nu doar gazul, ci orice comerț ca armă"

67
Volodimir Zelenski:

Articole de la același autor

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, spune în cel mai recent mesaj al său că oprirea gazului pentru Polonia și Bulgaria este un semn evident că nicio țară din Europa nu poate continua colaborarea cu Rusia din punct de vedere economic. „Rusia folosește nu doar gazul, ci orice comerț ca armă”, afirmă Zelenski.

Liderul de la Kiev a anunțat, de asemenea, că a ajuns la un acord cu Ursula von der Leyen în ceea ce privește exporturile Ucrainei, iar în acest sens vor fi eliminate taxele.


Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: „Comisia Europeană a fost de acord să elimine toate taxele și cotele la exporturile ucrainene pentru un an, precum și să suspende tarifele anti-depozitare. Rusia încearcă să provoace o criză globală a prețurilor. Încearcă să pornească un haos în toate piețele de bază și în special în cea a mâncării. Exporturile ucrainene vor ajuta la stabilizarea piețelor. Deci nu este doar în beneficiul nostru, ci și al tuturor europenilor. În această săptămână, liderii Rusiei au lansat o nouă serie de șantaje. Decizia de a opri furnizarea de gaz către Polonia și Bulgaria este încă un argument în favoarea faptului că nimeni în Europa nu poate spera să mențină orice fel de cooperare economică cu Rusia”.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.514 secunde