Volodimir Zelenski salută discuţiile "productive" cu premierul japonez

256
Volodimir Zelenski salută discuţiile

Articole de la același autor

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat discuţiile "productive" cu premierul nipon Fumio Kishida, în vizită la Kiev, lăudând "voinţa foarte concretă" a Japoniei de a proteja Ucraina în faţa terorii ruseşti, notează agenția AFP, consultată de Agerpres.

"Având în vedere puterea Japoniei, leadershipul său în Asia pentru apărarea păcii şi a ordinii internaţionale bazate pe reguli, precum şi responsabilitatea sa ca preşedinte (prin rotaţie) al G7, discuţiile pot avea un rezultat global", a declarat Volodimir Zelenski.

De asemenea, şeful statului ucrainean a anunţat că va participa prin videoconferinţă la summitul G7 prevăzut să aibă loc, în luna mai, la Hiroshima, în Japonia.

"Am acceptat invitaţia şi voi participa la summitul G7 la Hiroshima într-un format online", a declarat Volodimir Zelenski în cadrul unei conferinţe de presă la Kiev, alături de premierul japonez.

Înainte de întâlnirea cu preşedintele ucrainean, Fumio Kishida a mers la Bucea, oraş-martir situat lângă Kiev, devenit simbol al atrocităţilor ocupaţiei ruse, în cadrul primei sale vizite istorice în Ucraina. El a devenit primul prim-ministru nipon care s-a deplasat într-o zonă de război după încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.9185 secunde