Volodimir Zelenski: "Ucraina își va recâștiga toate orașele pierdute în fața Rusiei, inclusiv Severodonețk"

116
Volodimir Zelenski:

Articole de la același autor

Summitul G7 din Germania a început duminică, 26 iunie, iar președintele american Joe Biden și omologii săi sunt așteptați să convină asupra unei interdicții de a importa aur din Rusia, în timp ce extind sancțiunile împotriva Moscovei pentru războiul acesteia împotriva Ucrainei.

În mesajul de sâmbătă noapte către națiune, Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina își va recâștiga toate orașele pe care le-a pierdut în fața Rusiei, inclusiv Severodonețk, și că nicio rachetă rusească și nicio lovitură nu pot distruge moralul ucrainenilor. Serviciile secrete ucrainene avertizează că forțele rusești se pregătesc să desfășoare atacuri sub steag fals în Belarus pentru a atrage forțele belaruse în invazia rusă în Ucraina.
 

Dmitri Medvedev, fostul președinte rus, critică dorința Republicii Moldova de a adera la Uniunea Europeană, acuzând că este împinsă de la spate de liderii de la București, care doresc refacerea României Mari. Zeci de rachete ruseşti au lovit sâmbătă poziţii militare ucrainene peste tot în Ucraina, iar duminică dimineață au fost auzite trei explozii la Kiev.
 

Premierul britanic Boris Johnson le-a cerut sâmbătă liderilor G7 să nu abandoneze Ucraina după mai bine de patru luni de invazie rusă, avertizând asupra oricărei oboseli în sprijinirea Kievului şi anunţând ajutor economic suplimentar, relatează AFP.

Guvernul Marii Britanii este pregătit să ofere 525 de milioane de dolari Ucrainei, care se teme că va rămâne fără finanţare în toamnă, sub formă de garanţii pentru împrumuturi de la Banca Mondială, a indicat Downing Street într-un comunicat, în ajunul un summit al liderilor G7 (Franţa, Statele Unite, Regatul Unit, Germania, Italia, Canada şi Japonia) în sudul Germaniei.

Astfel, sprijinul financiar şi umanitar total al Londrei a ajuns la aproximativ 1,8 miliarde de dolari, transmite Agerpres.

Preşedintele american Joe Biden a sosit în Germania sâmbătă seara pentru a participa la un summit G7, unde urmează să discute cu aliaţii săi cu privire la un un front unit în faţa Rusiei şi la situaţia economiei globale, relatează AFP.


Biden a aterizat la Munchen (sudul Germaniei) venind de la Washington şi urma să ajungă la locul unde va avea loc summitul G7 cu un elicopter militar. Prima sa întrevedere în timpul acestei vizite de trei zile a avut loc duminică cu cancelarul german Olaf Scholz. Apoi, el va participa la un summit NATO, la Madrid, săptămâna aceasta, conform Agerpres.

Această deplasare survine într-un moment esenţial pentru solidaritatea transatlantică, a declarat, recent, John Kirby, care coordonează comunicarea la Casa Albă pe probleme strategice.


„La G7 şi la NATO, veţi vedea clar cum intenţia preşedintelui, de la început, de a ne revitaliza alianţele şi parteneriatele ne-a permis să fim acolo pentru a trage la răspundere Rusia”, a promis el. De asemenea, Joe Biden intenţionează, a afirmat Kirby, să demonstreze aliaţilor săi că înfruntarea Rusiei şi confruntarea Chinei sunt obiective complementare, nu opuse.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7676 secunde