Vreme extremă în Europa.Temperaturi de 40 de grade şi incendii de vegetaţie

108
Vreme extremă în Europa.Temperaturi de 40 de grade şi incendii de vegetaţie - europa-1655391937.jpg

Articole de la același autor

Vreme extremă în vestul Europei. Franţa, Spania şi Portugalia se confruntă cu un val de caniculă atipic pentru luna iunie. În Franţa 23 de departamente sunt sub cod portocaliu de temperaturi ridicate. Şi în Spania şi Portugalia temperaturile au depăşit 40 de grade. Iar odată cu temperaturile ridicate au apărut şi incendiile de vegetaţie. Potrivit meteorologilor, episodul canicular precoce va persista până la sfârşitul săptămânii, potrivit Antena3.ro


În Franţa au fost deja doborâte mai multe recorduri de temperatură pentru această perioadă a anului.



Cod portocaliu de temperaturi ridicate, în Franţa


Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de caniculă pentru 23 de districte franceze din centrul şi sudul ţării.

Au apărut şi primele incendii de vegetaţie. Pompierii s-au luptat deja cu flăcările în 24 de focare apărute în sudul ţării.


"În ce priveşte vegetaţia şi starea acesteia, putem spune că avem o lună, o lună şi jumătate în avans faţă de sezonul clasic. Condiţiile meteo sunt cele care dictează modul cum vor evolua lucrurile", spune Jerome Jallet, comandant pompieri.


În unele zone, râurile au secat din cauza căldurii excesive.

Meteorologii fancezi spun că până la finalul săptămânii căldura va persista în centrul şi sudul ţării şi se va extinde şi către nord


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5307 secunde