Vremuri grele pentru conspiraționiști: YouTube elimină orice conținut anti-vaccin, dacă vaccinul este autorizat

144
Vremuri grele pentru conspiraționiști: YouTube elimină orice conținut anti-vaccin, dacă vaccinul este autorizat - facebook-1632929700.jpg
Platforma YouTube va elimina toate materialele video care răspândesc dezinformări în legătură cu vaccinurile aprobate, fie că acestea sunt destinate combaterii COVID-19 sau altor viruși, transmite CNN.


Potrivit Antena3, anunțul a fost făcut miercuri și marchează o înăsprire a politicii deja existente a platformei vizavi de propagarea informațiilor false în timpul pandemiei.

De asemenea, YouTube a confirmat că va elimina și canalele "mai multor binecunoscuți propagatori de dezinformări".

Între acestea s-ar număra canalul aparținând Children's Health Defense Fund (Fondul Apărării Sănătății Copiilor), un grup asociat cu controversatul activist anti-vaccin Robert F. Kennedy Jr.


Utilizatorilor care postează dezinformări despre orice vaccinuri administrate în prezent, care sunt aprobate și confirmate drept sigure și eficace de autoritățile locale și de OMS li se vor bloca videoclipurile.

Acești utilizatori vor intra sub incidența politicii YouTube referitoare la încălcări și ar putea fi îndepărtați complet de pe platformă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9564 secunde