Vremuri grele pentru vecinii PETRECĂREȚI. Amenzi de mii de lei pentru chefurile zgomotoase

415
Vremuri grele pentru vecinii PETRECĂREȚI. Amenzi de mii de lei pentru chefurile zgomotoase - amenzi-1670153482.jpg
Vești proaste pentru românii cărora le plac petrecerile zgomotoase, fără să le pese de oră sau de vecini. Din luna ianuarie, prevederile legale care sancționează petrecerile private cu muzică dată prea tare se vor aplica și în mediul urban, dar și în cel rural, potrivit Realitatea


Modificarea vine după ce Curtea Constituțională a cerut eliminarea sintagmei „în mediul urban” din textul legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Legiuitorul suprem a considerat că se face o diferențiere nejustificată care i-ar fi protejat doar pe cei care locuiesc la oraș.


„Curtea reține că între locuitorii din mediul urban și aceia din mediul rural se creează o inegalitate sub aspectul ocrotirii uneia dintre componentele dreptului la viață privată, și anume garantarea liniștii în spațiul de locuit, o discriminare care nu are la bază un criteriu obiectiv și rațional de vreme ce rezultatul faptei ilicite – tulburarea liniștii – este același pentru toți locuitorii, indiferent că locuiesc în mediul rural sau urban”, se arată în Decizia nr. 368/2022.


Pagina a fost generata in 0.3379 secunde