Vulcanul Semenu din Indonezia a erupt. Rezidenții au fost avertizați să stea departe de zona erupției

178
Vulcanul Semenu din Indonezia a erupt. Rezidenții au fost avertizați să stea departe de zona erupției - vulcan-1639911618.jpg

Articole de la același autor

Vulcanul Semeru din insula indoneziană Java a erupt duminică dimineaţă expulzând în atmosferă o coloană de cenuşă cu înălţimea de doi kilometri şi determinând autorităţile să-i avertizeze pe rezidenţi să stea departe de zona erupţiei, informează Reuters.

La începutul lunii, Semeru, muntele cu cea mai mare altitudine de pe insula Java, a expulzat nori de cenuşă şi fluxuri piroclastice care au dus la moartea a cel puţin 46 de persoane, mai mulţi dispăruţi, în timp ce mii de persoane au fost strămutate.

Potrivit Agerpres duminică, erupţia din prima parte a zilei a dus la formarea unor nori denşi de cenuşă albă şi gri, potrivit Centrului pentru vulcanologie şi gestionarea pericolelor geologice (PVMBG).

Agenţia a avertizat rezidenţii din apropiere să nu desfăşoare activităţi pe o rază de cinci kilometri de centrul erupţiei şi să menţină o distanţă de 500 de metri de malurile râurilor din cauza riscului revărsării de lavă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4713 secunde