Vulcanul submarin din Vanuatu, East Epi, a intrat în erupţie

98
Vulcanul submarin din Vanuatu, East Epi, a intrat în erupţie - vulcanvanuatu-1675269900.jpg

Articole de la același autor

Vulcanul submarin East Epi, situat în Vanuatu, în sud-vestul Oceanului Pacific, a erupt miercuri, expulzând cenuşă care a ajuns până la 100 de metri deasupra craterului, relatează AFP.

Autorităţile au recomandat ca navele şi aeronavele să evite zona.

„Sfătuim populaţia locală să fie atentă la posibile explozii puternice, deoarece erupţiile sunt încă în curs”, a declarat Ricardo William, specialist în vulcani de la Departamentul de Meteorologie şi Riscuri Geologice din Vanuatu.

Un perimetru de securitate de 10 kilometri a fost stabilit în jurul vulcanului submarin, care se află la 68 de kilometri nord de Port Vila, capitala acestui stat din Pacific.

S-a semnalat, de asemenea, prezenţa unui nor de abur fierbinte deasupra vulcanului, care a început apoi să expulzeze cenuşă miercuri dimineaţa.

Philip Dick, un oficial guvernamental, a declarat pentru AFP că solul a început să tremure şi că fumul era vizibil deasupra vulcanului de la primele ore ale zilei de miercuri. „Atunci au început exploziile, încă se mai simte un miros urât de sulf în satele învecinate”, a adăugat el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4604 secunde