Wall Street Journal denunță atacuri din partea hackerilor chinezi

240
Wall Street  Journal denunță atacuri din partea hackerilor chinezi - hacker66208200-1359756880.jpg
Wall Street Journal a anunțat că rețeaua sa de calculatoare a fost ținta hackerilor chinezi și denunță tentative ale Beijingului de a-i spiona jurnaliștii. 


Cotidianul economic a făcut acest anunț la o zi după ce New York Times a anunțat că hackeri chinezi au pătruns în calculatoarele sale, ca răspuns la un reportaj publicat la 25 octombrie despre averile acumulate de apropiați ai premierului Wen Jiabao prin afaceri comerciale.

Wall Street Journal subliniază că aceste atacuri au ca "scop aparent controlarea relatărilor despre China" de către jurnaliști și sugerează că practica chineză de spionare a presei americane a devenit "un fenomen curent".

"Probe arată că aceste eforturi de infiltrare vizează o controlare a relatărilor făcute de Jurnalul Chinei, și nu realizarea de câștiguri comerciale sau deturnarea informațiile clienților", subliniază, într-un comunicat, Paula Keve, de la agenția Dow Jones, care face parte alături de Wall Street Journal din grupul News Corp al magnatului Rupert Murdoch.

Wall Street Journal nu a precizat când au început aceste atacuri informatice, însă a anunțat că o revizuire a rețelei sale informatice cu scopul de a spori securitatea a fost efectuată joi. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 02 Februarie 2013
Stire din Actual : Planurile militare ale SUA pentru Africa
Pagina a fost generata in 0.3396 secunde