Washington, orașul pisicilor: Capitala americană a realizat primul său recensământ al felinelor

167
Washington, orașul pisicilor: Capitala americană a realizat primul său recensământ al felinelor - pisici1-1635080425.jpg

Articole de la același autor

Recensământul pisicilor din Washington ("DC Cat Count"), o iniţiativă desfăşurată în ultimii trei ani de apărători ai drepturilor animalelor şi de oameni de ştiinţă, a avut misiunea de a afla pentru prima dată numărul real al felinelor care trăiesc în capitala Statelor Unite, informează AFP.

Rezultatul este surprinzător: capitala americană are peste 200.000 de pisici. Jumătate dintre ele trăiesc exclusiv în interior, a precizat Tyler Flockhard, un biolog care a coordonat segmentul ştiinţific al acestui proiect.

Potrivit Agerpres, cealaltă jumătate este compusă din pisici care aparţin unei persoane şi au acces la exterior, pisici vagaboande şi aproximativ 3.000-4.000 de pisici sălbăticite, care evită orice fel de interacţiune cu oamenii.

"Nu cred că veţi putea găsi un alt animal sălbatic, carnivor, cu o asemenea densitate" într-un oraş, a declarat Tyler Flockhart. "Este foarte interesant faptul că avem atât de multe pisici într-un spaţiu atât de restrâns", a adăugat el.

În timp ce unii dintre ecologişti se declară îngrijoraţi din cauza faptului că pisicile decimează populaţiile de păsări, apărătorii drepturilor animalelor militează pentru ca aceste feline să poată să supravieţuiască în mediul citadin.

Cu toţii au participat la un efort comun, ce a fost realizat "nu pentru a ne concentra pe cine are dreptate sau se înşeală (...), ci pentru a face lucrurile cât mai bine - să găsim informaţii, să analizăm datele", a explicat Stephanie Shain, de la Humane Rescue Alliance, care a participat la realizarea studiului.

Potrivit Agerpres, această asociaţie recomandă ca proprietarii de pisici să îşi ţină animalele de companie în interior, pentru a le proteja atât pe feline, cât şi pe alte animale.

Pentru realizarea recensământului, demarat în anul 2018, echipele de voluntari au chestionat peste 2.600 de rezidenţi, au analizat arhivele adăposturilor pentru animale, au străbătut distanţe mari mergând de-a lungul străzilor şi bulevardelor şi au plasat camere de fotografiat în peste 1.500 de spaţii din oraş.

"Este cu siguranţă cea mai extinsă analiză a pisicilor realizată vreodată într-un oraş", a declarat Tyler Flockhart.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5407 secunde