Washingtonul discută cu Phenianul despre viitorul summit Trump-Kim

111
Washingtonul discută cu Phenianul despre viitorul summit Trump-Kim - washington-1523454554.jpg

Articole recomandate

Administrația americană a început să discute cu Coreea de Nord pentru a pregăti viitorul summit istoric între Donald Trump și Kim Jong Un, a confirmat Departamentul american de Stat, citat de AFP.

"Pot să confirm că guvernul Statelor Unite este angajat în discuții cu Coreea de Nord pe subiectul viitoarei noastre întâlniri", a precizat, la Washington, purtătoarea de cuvânt a diplomației americane, Heather Nauert. "Nu pot spune precis cine, dar este un proces vast care implică mai multe agenții ale administrației", a adăugat ea.

Un oficial american a informat deja, sub acoperirea anonimatului, că Phenianul a confirmat direct Statelor Unite că este gata să discute o "denuclearizare a peninsulei coreene", fără a se ști la acest stadiu dacă acest concept acoperă aceleași realități pentru americani și nord-coreeni.

Dar este pentru prima oară de la anunțul privind un summit Kim-Trump, inițial propus în martie de Coreea de Nord prin intermediul Coreei de Sud și acceptat rapid de președintele american, când administrația americană face referire oficial la contacte directe.

Summitul urma inițial să aibă loc înainte de finalul lunii mai, dar Trump a spus că-l va întâlni pe Kim Jong Un în mai sau la începutul lunii iunie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5693 secunde