Washingtonul dorește resetarea relațiilor sale cu UE

174
Washingtonul dorește resetarea relațiilor sale cu UE - washington-1567605870.jpg

Articole recomandate

Vizita secretarului de stat american Mike Pompeo la Bruxelles și discuțiile sale cu noii oficiali europeni urmăresc să determine un nou început al relației SUA cu UE, a declarat, marți, ambasadorul american pe lângă UE, Gordon Sondland, informează AFP. 
Relațiile dintre Washington și blocul european au suferit "multiple impasuri, pe multiple fronturi, care au avut drept rezultat numeroase conversații spinoase", în special în ceea ce privește comerțul, a admis Gordon Sondland în cadrul unei întâlniri cu ziariștii. 


"Ideea a fost să deschidem o nouă pagină și pot să vă spun că dialogul cu cei patru înalți oficiali europeni a fost extrem de călduros și extrem de amical. Cu toții sunt recunoscători pentru timpul acordat de secretarul de stat", a adăugat diplomatul american. 


În cursul vizitei de două zile la Bruxelles, Mike Pompeo s-a întâlnit cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu președintele Consiliului European, Charles Michel, și cu președintele Parlamentului European, David Sassoli, precum și cu noul șef al diplomației europene, Josep Borrell. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4209 secunde