"Watergate-ul electronic" din SUA, provocat de un hacker care susține că este român

161

Articole recomandate

Un hacker care se pretinde român se află în spatele celei mai recente scurgeri de informații despre politicieni importanți ai Partidului Democrat din SUA, Nancy Pelosi, lidera grupului democrat din Camera Reprezentanților, catalogând incidentul drept un "Watergate electronic", informează "Washington Post".

După ce a primit o serie de telefoane și mesaje cu conținut obscen, Nancy Pelosi și-a informat, sâmbătă, colegii democrați despre "un atac electronic Watergate".

Hackerul a pătruns în servere ale Comitetului de campanie al Partidului Democrat și în alte sisteme ale formațiunii politice. Au fost sustrase date personale și oficiale despre congresmeni și despre asistenții acestora, a declarat Pelosi, precizând că își va schimba numărul de telefon și recomandându-le colegilor să facă la fel.

Un hacker care folosește pseudonimul "Guccifer 2.0" a revendicat postarea informațiilor confidențiale și recentele atacuri informatice care au vizat serverele Partidului Democrat.

"Guccifer 2.0" s-a prezentat ca fiind un hacker român, negând că ar colabora cu Rusia. Cu toate acestea, anchetatorii americani suspectează că are legături cu Rusia.

Președintele SUA, Barack Obama, a sugerat, la sfârșitul lunii iulie, că Rusia ar putea fi la originea atacurilor cibernetice care au vizat mailuri ale Comitetului Național Democrat. Biroul Federal de Investigații (FBI) investighează cazul, dar nu a atribuit public atacurile cibernetice Rusiei.

Echipa de campanie a lui Hillary Clinton a anunțat că obiectivul ar fi să fie dezvăluite informații de care să beneficieze candidatul republican la funcția de președinte, Donald Trump. Moscova a negat că ar fi implicată în atacurile cibernetice. Și Donald Trump a respins acuzațiile.

Două companii americane specializate în cercetarea atacurilor cibernetice au semnalat că hackerii par să aibă legături cu Rusia, scrie evz.ro. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1099 secunde