William Hurt a murit. Actorul premiat cu Oscar împlinea peste câteva zile 72 de ani

252
William Hurt a murit. Actorul premiat cu Oscar împlinea peste câteva zile 72 de ani - actormort-1647280868.jpg

Articole de la același autor

Actorul William Hurt, care în 1986 a primit Oscarul pentru rolul din „Sărutul femeii păianjen”, a murit cu câteva zile înainte de a împlini 72 de ani. Era născut pe 20 martie 1950.

Fiul său, Will, a confirmat duminică decesul tatălui într-o declarație citată de presa americană: „Cu mare tristețe, familia Hurt deplânge moartea lui William Hurt, tată iubit și actor câștigător al premiului Oscar, la 13 martie 2022, cu o săptămână înainte de a împlini 72 de ani. A murit în pace, în mijlocul familiei, din cauze naturale. Familia solicită păstrarea intimității în aceste momente”.

William Hurt are patru copii, din relații diferite. Un prieten al familiei a confirmat, de asemenea, decesul, scrie The Guardian.

În 2018, actorul dezvăluise că a fost diagnosticat cu cancer de prostată, cu metastaze la oase. Nominalizat de trei ori la premiile Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal, William Hurt a câștigat râvnitul premiu pentru rolul din „Kiss of the Spider Woman” (1985), în care a jucat rolul unui homosexual care împarte celula cu un deținut politic în Brazilia.

După ce a apărut pentru prima dată pe marile ecrane în filmul horror SF „Altered States” din 1980 - rol care i-a adus o nominalizare la Globul de Aur - William Hurt a devenit rapid unul dintre cei mai versatili protagoniști ai cinematografiei anilor '80, jucând atât în filme de acțiune, drame, cât și în comedii romantice.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5376 secunde