Wolfgang Ischinger pledează pentru pregătirea procesului de pace din Ucraina

137
Wolfgang Ischinger pledează pentru pregătirea procesului de pace din Ucraina - 1-1678699680.jpg

Articole de la același autor

Fostul preşedinte al Conferinţei de Securitate de la Munchen în perioada 2008-2022, Wolfgang Ischinger, se pronunţă în favoarea pregătirii condiţiilor cadru pentru negocierile de pace între Rusia şi Ucraina, relatează agenţia DPA, consultată de Agerpres.

„Separat de livrări de arme şi sprijin financiar, noi trebuie să oferim perspective la lista tot mai lungă de întrebări esenţiale în Statele Unite, ca şi aici în Germania”, a scris fostul diplomat german într-un articol publicat de cotidianul berlinez Tagesspiegel.

Ischinger a continuat: „Evident, nu este vorba despre a-i cere Ucrainei să fie disponibilă pentru negociere aici şi acum. Doar Ucraina va decide asta, iar în prezent un asemenea pas ar fi echivalent cu o capitulare parţială în faţa Rusiei agresoare. Dar este momentul potrivit pentru a iniţia un proces de pace pentru Ucraina”.

Alte personalităţi din Germania, precum fosta eurodeputată de stânga Sahra Wagenknecht, militanta pentru drepturile femeilor Alice Schwarzer şi scriitorul Richard David Precht au cerut începerea unor tratative pentru încetarea focului în Ucraina, opinia lor găsindu-şi ecou în rândul anumitor categorii ale populaţiei germane.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3756 secunde