Xi Jinping îi aduce un omagiu lui Mao, în ajunul aniversării regimului

154
Xi Jinping îi aduce un omagiu lui Mao, în ajunul aniversării regimului - xi-1569873239.jpg

Articole recomandate

Președintele chinez Xi Jinping a adus un omagiu, ieri, predecesorului său Mao Tze-dun, pentru moștenirea controversată, în ajunul sărbătoririi a 70 de ani de către regimul comunist, relatează France Presse. 


Însoțit de demnitari ai regimului, actualul președinte, descris uneori ca cel mai puternic lider chinez de la Mao (1949-1976), s-a dus la mausoleul din uriașa Piață Tiananmen, în inima Beijingului, unde este conservată mumia fondatorului Chinei comuniste. 
Xi Jinping s-a înclinat de trei ori, a informat agenția China Nouă (Xinhua). Nicio imagine a ceremoniei nu a fost însă difuzată. 
Omagiul liderilor chinezi adus "marelui cârmaci", responsabil pentru moartea a milioane de compatrioți prin campaniile sale politice controversate, sunt destul de rare, notează AFP. 


Xi Jinping s-a înclinat în fața mumiei lui Mao ultima dată în 2013, cu ocazia împlinirii a 120 de ani de la nașterea sa. 
Președintele Xi va prezida, astăzi, celebrarea celei de-a 70-a aniversări în Piața Tiananmen, unde Mao a proclamat Republica Populară la 1 octombrie 1949, la sfârșitul războiului civil. O gigantică paradă civilă și militară este planificată. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3676 secunde