Xi Jinping, reales pentru un al treilea mandat la conducerea Partidului Comunist din China

197
Xi Jinping, reales pentru un al treilea mandat la conducerea Partidului Comunist din China - fondxijipingreales-1666530590.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele chinez Xi Jinping a fost reales duminică la conducerea Partidului Comunist, după ce a anihilat orice contestare, devenind astfel cel mai puternic lider al țării după Mao Zedong, fondatorul regimului comunist chinez, informează agenţiile internaţionale de presă.

Xi Jinping a fost desemnat pentru un al treilea mandat de cinci ani de către un Comitet Central în mare parte remaniat al Partidului Comunist Chinez (CCC).

„Lumea are nevoie de China”, a dat asigurări duminică preşedintele chinez Xi Jinping, într-un discurs susţinut în faţa presei după ce a obţinut al treilea mandat la conducerea Partidului Comunist şi, prin urmare, a ţării sale.

„China nu se poate dezvolta fără lume, iar lumea are nevoie la rândul ei de China”, a declarat Xi, salutând două miracole realizate de ţara sa: o dezvoltare economică rapidă şi o stabilitate socială pe termen lung.

După ce a obţinut al treilea mandat, Xi a promis că va munci din greu pentru realizarea sarcinilor. „Vreau să mulţumesc sincer întregului Partid pentru încrederea pe care ne-a acordat-o, echipei de conducere”, a spus Xi Jinping.

Duminică, preşedintele chinez a plasat mai mulţi dintre aliaţii săi în Comitetul Permanent, grup format din şapte oameni, la putere în China.


Li Qiang, şeful partidului la Shanghai, Ding Xuexiang, secretarul privat al lui Xi Jinping, Li Xi, şeful partidului în provincia Guangdong (sud), şi Cai Qi, şeful partidului la Beijing, fac parte dintre noii membri ai acestui comitet, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea de stat de la Palatul Poporului din Beijing.

Li Qiang este plasat pe locul doi în protocol, în pofida modului haotic în care a gestionat carantina din Shanghai în primăvară. Prin urmare, conform tradiţiei, el ar urma să fie numit prim-ministru, în timpul Adunării Generale ce va avea loc în martie anul viitor, înlocuindu-l pe Li Keqiang, 67 de ani.


Sun Chunlan, singura femeie ce făcea parte din acest grup de 25 de persoane, s-a pensionat şi niciunul dintre noii membri nu este femeie. Potrivit AFP, noul Birou Politic numără de data aceasta 24 de membri.

În ceea ce priveşte Comitetul Central, noua sa componenţă include numai 11 femei.

„Femeile continuă să fie puternic subreprezentate la vârful politicii chineze”, nota duminică buletinul informativ specializat Neican China. Acesta informează că procentul de femei în noul Comitet Central a scăzut de la 5,4 la 4,9 la sută.

„Cu toate acestea, femeile reprezintă 48,8% din populaţia chineză şi 29,4% dintre membrii Partidului Comunist”, subliniază publicaţia.


Această remaniere la vârful puterii survine la finalul Congresului cincinal al Partidului Comunist Chinez, care şi-a reînnoit Comitetul Central, un fel de parlament al partidului, format din circa 200 de membri.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5762 secunde