Xi Jinping s-a întâlnit cu Giorgia Meloni la G20 şi a invitat-o la Beijing

159
Xi Jinping s-a întâlnit cu Giorgia Meloni la G20 şi a invitat-o la Beijing - ximeloni-1668713712.png

Articole de la același autor

Noul prim-ministru italian Giorgia Meloni a avut o întrevedere cu preşedintele chinez Xi Jinping în marja summitului G20 din Bali, prilej cu care a acceptat invitaţia de a efectua o vizită în China, transmite joi AFP, citând mai multe surse oficiale.

În a doua sa deplasare în afara ţării de la debutul pandemiei, liderul chinez a avut în Bali mai multe întâlniri bilaterale ce au permis încălzirea relaţiilor diplomatice.

Giorgia Meloni a subliniat interesul Italiei de a promova interesele economice reciproce, având ca obiectiv de asemenea creşterea exporturilor italiene spre China, arată un comunicat emis miercuri seară de guvernul de la Roma.

În cursul întâlnirii au mai fost abordate relaţiile între Uniunea Europeană şi China, cu speranţa că ele vor fi relansate, iar Giorgia Meloni a insistat, de asemenea, asupra importanţei de a relansa toate canalele de comunicare, inclusiv cu privire la drepturile omului, indică aceeaşi sursă.

Potrivit agenţiei Xinhua, preşedintele chinez a confirmat interesul Beijingului de a dezvolta cooperarea economică cu Italia şi a declarat că speră că această ţară va juca un rol important pentru a încuraja UE să ducă o politică independentă şi pozitivă faţă de China.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9653 secunde