Yahoo preia serviciul de blogging Tumblr pentru 1,1 miliarde de dolari

89
Yahoo preia serviciul de blogging Tumblr pentru 1,1 miliarde de dolari - tumblr-1369059705.jpg
Yahoo! va prelua Tumblr, serviciu care găzduiește 108 milioane de bloguri, pentru 1,1 miliarde de dolari, directorul general Marissa Mayer încercând să atragă mai mulți utilizatori și contracte de publicitate, transmite Mediafax.ro.

Tumblr, cu sediul central în New York, va continua să găzduiască cele peste 108 milioane de bloguri, iar directorul general fondator al companiei, David Karp, în vârstă de 26 de ani, va răspunde în continuare de site, se arată într-un comunicat al Yahoo!, relatează Bloomberg.

Mayer mizează că Tumblr va contribui la creșterea atractivității Yahoo! pe piața publicității online, pe care concurează cu Google și Facebook.

Prețul care va fi plătit, de aproximativ o cincime din numerarul de 5,4 miliarde de dolari de care dispune Yahoo!, scoate în evidență importanța dată de Mayer planului de relansare a companiei, consideră Zachary Reiss-Davis, analist la Forrester Research.

"Este o mișcare agresivă. Ei spun, unde este viitorul grup de oameni care vor petrece multe ore pe săptămână pe proprietățile Yahoo!? Este un pariu mare că aceștia vor fi utilizatorii Tumblr", a spus Reiss-Davis într-un interviu.

Tranzacția urmează să fie finalizată în a doua jumătate a lui 2013, se arată în comunicatul Yahoo!.

Fondată de Karp în 2007, Tumblr a ajuns la peste 13 miliarde de utilizatori la nivel mondial, în ultima lună. Site-ul oferă un serviciu gratuit pentru publicarea de bloguri pe web și pe aparatele mobile, precum și funcții de partajare de fotografii și conținut pe rețelele sociale.

Tranzacția îl transformă pe Karp în multimilionar, după ce a fondat compania cu banii și experiența dobândită în funcția de consultant software pentru site-ul UrbanBaby.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.47 secunde