Yemen: 40 de femei rănite în urma dispersării unei manifestații

337
Yemen: 40 de femei rănite în urma dispersării unei manifestații - pace4thumb630380-1318256422.jpg
Cel puțin 40 de femei au fost rănite duminică seara la Taëz (sud-vestul Yemenului) în cursul dispersării violente de către regimul yemenit a unei manifestații ce marca atribuirea Premiului Nobel pentru Pace yemenitei Tawakkol Karman, au anunțat surse medicale, citate de Agerpres.

'Bărbați plătiți de regimul președintelui Ali Abdallah Saleh au atacat cu pietre și sticle goale manifestația, rănind 40 de femei', a afirmat ieri un membru al comitetului de organizare a manifestației.

Trei femei au primit pentru prima dată în istorie Premiul Nobel pentru Pace: Tawakkol Karman, care are un rol de prim plan în mișcarea de protest din Yemen, și două liberiene - președinta Ellen Johnson Sirleaf și militanta Leymah Gbowee.

Prima femeie arabă care a primit prestigioasa distincție, Tawakkol Karman, a declarat că Premiul său Nobel pentru Pace este 'o victorie pentru revoluție' în Yemen.

Orașul Taëz (270 km sud-vest de Sanaa) este unul dintre principalele centre de contestare a regimului președintelui Saleh, care refuză să părăsească puterea.

Trei persoane au fost rănite în cursul unor confruntări care au izbucnit luni între trupele fidele președintelui Saleh și combatanții tribali care s-au alăturat mișcării de protest, potrivit unor surse medicale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7285 secunde