Zece pacienți din România, bolnavi de COVID-19, transferați astăzi în spitale din Ungaria

167
Zece pacienți din România, bolnavi de COVID-19, transferați astăzi în spitale din Ungaria - pacienti-1634220626.jpg

Articole de la același autor

Zece pacienți din România infectați cu SARS-Cov-2, în stare critică, sunt transferați astăzi în două spitale din Ungaria.


Opt dintre cei 10 pacienți au fost internați în UPU din unități sanitare din București și două din Timișoara.

„Din cei 10 bolnavi, un număr de 5 vor ajunge în centrul universitar Szeged, iar ceilalți 5 în centrul universitar Debrecen.

Potrivit Digi24, transferul pacienților din zona de graniță se realizează pe cale terestră, iar transferul pacienților din București se efectuează atât pe cale terestră, cât și pe cale aeriană. Pacienții vor fi monitorizați pe tot parcursul drumului de echipe medicale complexe.


De asemenea, personal din România a fost trimis în unitățile din cele două centre universitare pentru a asigura sprijinul necesar acestor operațiuni.”, a transmis Ministerul Sănătății printr-un comunicat de presă.

În total, 50 de pacienți vor fi transportați la spitalele din Ungaria, în mai multe etape.

„Mulțumim vecinilor noștri pentru colaborare și sprijin. Este un gest absolut firesc, de solidaritate europeană, de care trebuie să ne bucurăm. Și noi, la rândul nostru am acordat sprijin altor state atunci când am avut posibilitatea. În Ungaria vom transfera 50 de pacienți aflați în stare gravă, în mai multe etape, în centrele universitare din Szeged și Debrecen”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.761 secunde