Zece versiuni ale lui Moș Crăciun. Cine aduce cadouri în Islanda sau Iran?

41454
Zece versiuni ale lui Moș Crăciun. Cine aduce cadouri în Islanda sau Iran? - mos2-1671906799.jpg
Imaginea lui Moș Crăciun este asociată, de regulă, cu aceea a unui bătrânel simpatic, îmbrăcat în roșu, cu păr alb și barbă mare care coboară, eventual, pe coșurile caselor pentru a pătrunde în sufrageriile frumos decorate în spiritul Crăciunului acolo unde are misiunea de a lăsa cadouri, potrivit Realitatea


Deși sub forma aceasta este reprezentat în multe cărți de povești, filme sau desene animate, nu peste tot în lume Moș Crăciun seamănă cu personajul mai sus descris și nici nu se numește la fel.

În Tările de Jos, echivalentul lui Moș Crăciun este Sinterklaas, o figură îndrăgită care are legătură cu Sfântul Nicolae, un episcop creștin grec din secolul al IV-lea. Sinterklaas este sărbătorit pe 6 decembrie, iar pe 5, în ajunul Sfântului Nicolae, oamenii oferă cadouri în special copiilor.


Legendele locale spun că Sinterklaas, care este tot un bătrân cu barbă albă și deasă, acoperit de o pelerină lungă și roșie, călărește pe un cal alb cunoscut sub numele de Amerigo, plimbându-se astfel pe străzile orașelor și poposind în fiecare casă răsplătind copiii pentru faptele și vorbele lor bune. Sinterklaas își are originea în Evul Mediu, sărbătoarea fiind creată pentru a veni în ajutorul celor mai săraci, transmite World Atlas.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9784 secunde