Zeci de arestări după ciocniri între poliție și manifestanți, în Armenia

382
1
Zeci de arestări după ciocniri între poliție și manifestanți, în Armenia - zecide-1469105978.jpg

Articole recomandate

Zeci de persoane, printre care opozanți ai președintelui armean Serj Sarkisian, au fost arestate, ieri, la Erevan, după o noapte de violențe între polițiști și manifestanți nemulțumiți de felul în care autoritățile au gestionat o luare de ostatici care continuă de cinci zile într-o secție de poliție din capitală, relatează AFP.

Miercuri seară, manifestanții i-au atacat cu pietre pe polițiștii desfășurați în jurul secției în care s-a baricadat de duminică un grup de bărbați înarmați, având legături cu opoziția din Armenia.

Poliția a ripostat cu gaze lacrimogene și grenade asurzitoare. Cel puțin 51 de persoane, printre care 29 de polițiști, au fost rănite în aceste ciocniri, conform celui mai recent bilanț anunțat de Ministerul Sănătății.

"Ceea ce s-a întâmplat este inac-ceptabil", a declarat premierul armean Ovik Abraamian, în ședința de guvern de ieri, subliniind că "este imposibilă obținerea de schimbări reale prin violență".

În jur de 2.000 de oameni au continuat să manifesteze până în zori, ridicând baricade, înainte de a fi dispersați de poliție, care a operat zeci de arestări.

Departamentul de stat al SUA a condamnat "recurgerea la violență" și a chemat guvernul de la Erevan "să gestioneze situația cu reținere". 

Comentează știrea

costica
23 iulie 2016
opinie

Pachet complet pentru câștiguri online!oferta este specială! Lucru la domiciliu part-time!Bani repede acasă!Oportunitate foarte serioasă! Garanția seriozității este aici! Primești instrucțiuni complete! Obții ușor rezultate! Începe acum! http://bit.ly/29ypMJN

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3944 secunde