Zeci de companii din Marea Britanie testează săptămâna de lucru de 4 zile

241
Zeci de companii din Marea Britanie testează săptămâna de lucru de 4 zile - corporatiilucru-1654522043.jpg

Articole de la același autor

Peste 3.000 de angajaţi din 70 de companii din Marea Britanie vor testa timp de şase luni săptămâna de lucru de patru zile fără nicio pierdere la salariu, în ceea ce organizatorii susţin că este cel mai mare proiect pilot care are loc pe plan global.

Testul se bazează pe modelul 100:80:100, adică 100% din salariu pentru 80% din timp, în schimbul angajamentului de a menține productivitatea 100%, relatează The Guardian. Altfel spus, firmele vor achita integral salariile angajaţilor care vor lucra 80% din timp, în schimbul angajamentului de a menţine productivitatea la 100%.


Testarea este organizată de 4 Day Week Global, în parteneriat cu organizaţiile Autonomy, the 4 Day Week UK Campaign şi cercetătorii de la Universităţile Cambridge, Oxford şi Boston College.


Companiile participante furnizează produse şi servicii variind de la educaţie la consultanţă la locul de muncă. Cercetătorii vor lucra împreună cu fiecare organizaţie implicată pentru a măsura impactul asupra productivităţii şi a bunăstării angajaţilor, precum şi impactul asupra mediului şi a egalităţii de gen.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7596 secunde