Zeci de japonezi s-au oferit voluntari să lupte pentru Ucraina

103
Zeci de japonezi s-au oferit voluntari să lupte pentru Ucraina - japonezivoluntari-1646245376.jpg

Articole de la același autor

Câteva zeci de japonezi au răspuns la un apel ucrainean pentru voluntari străini care să lupte împotriva invaziei Rusiei, informează miercuri Reuters, care citează presa niponă.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut duminică formarea unei legiuni internaţionale, ceea ce a determinat zeci de persoane din Statele Unite şi Canada să se ofere voluntari.

Începând de marţi, 70 de japonezi dintre care 50 de foşti membri ai Forţelor de Autoapărare ale Japoniei şi doi veterani ai Legiunii Străine franceze au depus cereri pentru a deveni voluntari, a scris cotidianul Mainichi Shimbun, citând o companie din Tokyo care se ocupă de voluntari, scrie Agerpres.

Un purtător de cuvânt al Ambasadei Ucrainei în Japonia a recunoscut că a primit apeluri de la persoane care doresc să lupte pentru Ucraina, dar a spus că nu ştie nimic mai mult despre voluntari.

Într-o postare pe reţelele de socializare din 28 februarie, ambasada a mulţumit japonezilor pentru numeroasele lor solicitări de informaţii despre voluntariat, dar a adăugat o precizare.

„Orice candidat trebuie să aibă experienţă în cadrul Forţelor de Autoapărare ale Japoniei sau să fi urmat o pregătire specializată”, se precizează în anunţ.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.9033 secunde