Zeci de manifestanți libanezi au protestat la granița cu Israelul

150
Zeci de manifestanți libanezi  au protestat la granița cu Israelul - zecidemanifestanti-1488117276.jpg

Articole recomandate

Mai multe zeci de libanezi au trecut, sâmbătă, granița cu Israelul pentru a protesta față de presupusa instalare a unor echipamente de spionaj în satul lor și au fost respinși de armata israeliană, potrivit armatei și presei israeliene, citate de AFP. 


"Zeci de persoane s-au adunat la frontiera dintre Liban și Israel. Atunci când au încercat să treacă granița internațională, armata a utilizat mijloace antirevoltă pentru a-i împrăștia", a declarat o purtătoare de cuvânt a armatei, precizând că incidentul nu s-a soldat cu răniți. 


Potrivit presei israeliene, manifestanții libanezi au protestat în urma informațiilor referitoare la instalarea de către armata israeliană a unor echipamente de spionaj în satul lor, aflat la graniță. 


Libanul și Israelul sunt în continuare în stare de război. Aproape 10.000 de militari ai Căștilor Albastre din mai multe țări sunt desfășurați în sudul Libanului pentru a supraveghea frontiera. 


Rezoluția ONU care a pus capăt războiului devastator din vara lui 2006 dintre Israel și Hezbollahul șiit libanez cere ca armata libaneză să se desfășoare în sudul Libanului, inclusiv în zonele cosntrolate anterior exclusiv de formațiunea șiită. 


Potrivit acestei rezoluții, luptătorii Hezbollah aflați la sud de fluviul Litani nu pot amplasa arme, dar zona a rămas un bastion al grupării. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9212 secunde