Zeci de mii de oameni au protestat la Minsk, strigând sloganuri ca "Libertate!"

123
Zeci de mii de oameni au protestat la Minsk, strigând sloganuri ca

Articole recomandate

Opoziția din Belarus a convocat astăzi cel mai mare protest față de rezultul alegerilor prezidențiale de acum două săptămâni. Zeci de mii de oameni au început deja să se adune în centrul capitalei Minsk, pentru a contesta realegerea lui Alexandr Lukașenko și pentru a cere organizarea unui nou scrutin. După alegerile prezidențiale din 9 august, oamenii care se opun actualului lider au ieșit zilnic în stradă. În acest timp, Alexandr Lukașenko a plasat trupe militare în alertă maximă la granița de vest și a acuzat NATO că-și întărește prezența la granița Belarusului. Alianța Nord-Atlantică a negat Afirmația despre care a spus că nu are niciun fundament, potrivit Digi24.


Fluturând drapele în alb și roșu, culorile mișcării de contestare, mulțimea s-a adunat în Piața Independenței și pe străzile din jur, strigând în cor sloganuri ca "Libertate!".


Media și conturi ale serviciului de mesagerie Telegram apropiate de opoziție vorbesc despre peste 100.000 de protestatari în capitala Belarusului pentru a doua duminică la rând.


Aleksandr Lukașenko a ordonat armatei să supravegheze integritatea teritorială a țării și i-a acuzat pe protestatari că sunt stimulați "din exterior".


El a anunțat sâmbătă că va închide fabricile unde au avut loc proteste și a sugerat că muncitorii participanți la aceste acțiuni vor fi concediați.


În ultimele două săptămâni, zeci de mii de demonstranți au ieșit pe străzile din Minsk și din alte orașe din Belarus pentru a protesta contra realegerii controversate a lui Lukașenko, în vârstă de 65 de ani, în funcția de președinte la scrutinul de la 9 august.


Unii muncitori din mai multe fabrici din Belarus s-au alăturat protestelor.


Lukașenko a negat că ar fi fost comise fraude la alegeri, așa cum acuză opoziția.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5671 secunde