Zeci de ţări au cerut retragerea trupelor ruseşti de la centrala nucleară ocupată Zaporojie

121
Zeci de ţări au cerut retragerea trupelor ruseşti de la centrala nucleară ocupată Zaporojie - zeci-1660568064.jpg

Articole recomandate

Zeci de ţări, precum şi UE au cerut retragerea imediată a trupelor ruseşti de la centrala nucleară ocupată Zaporojie din Ucraina. „Staţionarea personalului militar şi a armelor ruseşti la instalaţia nucleară este inacceptabilă”, se arată într-o declaraţie comună citată de agenţia germană de presă DPA, consultată de Agepres.
 

„Desfăşurarea de personal militar şi armament rusesc la instalaţia nucleară este inacceptabilă şi nu respectă principiile de siguranţă, securitate şi garanţii pe care toţi membrii AIEA (Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică) s-au angajat să le respecte”, a transmis grupul de ţări, într-o declaraţie comună.
 

„Cerem Federaţiei Ruse să îşi retragă imediat forţele militare şi tot personalul neautorizat de la centrala nucleară Zaporojie, din împrejurimile sale imediate şi din întreaga Ucraină, astfel încât operatorul şi autorităţile ucrainene să îşi poată relua responsabilităţile suverane în cadrul graniţelor Ucrainei recunoscute la nivel internaţional. Acest lucru va permite, de asemenea, AIEA să îşi desfăşoare verificările în conformitate cu obligaţiile de garanţii ale Ucrainei în condiţii de siguranţă şi securitate şi în timp util”, se arată în declaraţie.
 

Războiul de agresiune neprovocat şi nejustificat al Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, o ţară suverană, reprezintă o încălcare gravă a dreptului internaţional, inclusiv a Cartei ONU, se mai spune în document.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3269 secunde