Zelenski acuză Rusia că a tras intenționat în centrala nucleară

111
Zelenski acuză Rusia că a tras intenționat în centrala nucleară - zelenskicentrala-1646417946.jpg

Articole de la același autor

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat Rusia că a tras în mod intenționat în centrala nucleară de la Zaporojie și a îndemnat liderii europeni să se trezească acum și să oprească forțele ruse înainte ca acest lucru să devină un dezastru nuclear.


Volodimir Zelenski a acuzat Moscova că recurge la teroarea nucleară şi că doreşte să repete dezastrul de la Cernobîl, după bombardarea centralei nucleară de la Zaporojie, care are şase reactoare şi este cea mai mare din Europa.

„Avertizăm pe toată lumea că nicio altă ţară cu excepţia Rusiei nu a tras vreodată asupra centralelor nucleare. Este prima dată în istoria noastră, prima dată în istoria omenirii. Acest stat terorist recurge acum la teroarea nucleară”, a susţinut Volodimir Zelenski într-o înregistrare video difuzată de preşedinţia ucraineană.

„Ucraina are 15 reactoare nucleare. Dacă este o explozie, se termină tot. Sfârşitul Europei. Este evacuarea Europei”, a continuat el.

„Numai o acţiune europeană imediată poate opri trupele ruse. Trebuie să împiedicăm Europa să moară în urma unui dezastru nuclear”, a adăugat preşedintele ucrainean.

„Sute de mii de oameni au suferit consecinţe după Cernobîl, zeci de mii au fost evacuaţi. Rusia vrea să repete asta şi deja repetă asta”, a afirmat Zelenski.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.901 secunde