Zelenski anunţă că încă un general rus a fost ucis în Ucraina

147
Zelenski anunţă că încă un general rus a fost ucis în Ucraina - zelenskiucraniapresidente-1647514998.jpg
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat că încă un general rus a fost ucis în timpul luptelor de pe teritoriul ţării sale, transmite BBC.

Zelenski nu i-a dat numele, însă un consilier al Ministerului de Interne ucrainean a declarat că general maior Oleg Mitiaev a fost ucis de batalionul ultranaţionalist Azov. Presa ucraineană a scris că generalul Mitiaev a fost ucis în apropiere de oraşul-port Mariupol (sud).

Ar fi al patrulea general rus ucis în Ucraina, ceea ce i-a făcut pe unii să se întrebe de ce ofiţeri de rang înalt din armata rusă ajung atât de aproape de linia frontului. Analiştii sunt de părere că circa 20 de generali conduc operaţiunile ruse în Ucraina, ceea ce înseamnă că, dacă toate decesele sunt confirmate, o cincime din generalii Rusiei desfăşuraţi în Ucraina au fost ucişi în acţiune.

Fiind vorba despre pierderi atât de mari, unii experţi cred că nu este posibil ca toţi aceşti generali să se fi aflat în locul nepotrivit la momentul nepotrivit, ci că mai degrabă Ucraina are ca ţintă ofiţeri ruşi de rang înalt.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.0342 secunde