Zelenski, ''apel disperat'' pentru avioane, cu scopul de a lupta împotriva invadatorilor ruşi

194
Zelenski, ''apel disperat'' pentru avioane, cu scopul de a lupta împotriva invadatorilor ruşi - avionsuhoi251zqnh2ba6u-1646503838.jpg
Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a făcut un ''apel disperat'' pentru avioane pentru a lupta împotriva invadatorilor ruşi în timpul unei convorbiri video pe Zoom, sâmbătă, cu parlamentari americani, a declarat liderul majorităţii democrate din Senatul SUA, Chuck Schumer.


Zelenski a cerut în repetate rânduri Occidentului să implementeze o zonă de interdicţie aeriană deasupra Ucrainei, dar SUA şi aliaţii săi din NATO au respins aceste apeluri, temându-se de o confruntare directă cu Moscova.


În schimb, SUA i-au promis lui Zelenski ajutor militar, iar liderul ucrainean ''a făcut un apel disperat pentru ca ţările europene să furnizeze Ucrainei avioane de fabricaţie rusească'' în timpul convorbirii video de sâmbătă, a precizat Schumer.


''Aceste avioane sunt foarte necesare. Şi voi face tot ce pot pentru a ajuta administraţia să faciliteze transferul lor'', a declarat Schumer într-un comunicat. Peste 280 de membri ai Senatului şi Camerei Reprezentanţilor au participat la apel.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8148 secunde